Dushi Blog

Het leukste blog over Curaçao
Aanmelden nieuwsbrief

Verken Boka Tabla op Shete Boka

 

Op Curaçao zijn verschillende unieke plekjes te vinden. Maar deze moet u wel kennen één daarvan is bijvoorbeeld Boka Tabla op Shete Boka Het is een prachtige plek die veel indruk maakt bij de bezoekers. Als u geniet van de ruwe kracht van de natuur, moet u de ondergrondse grot Boka Tabla in Shete Boka National Park zien.

Broedende schildpadden

 

Shete Boka is een plek waar schildpadden broeden. Een boka is een inham Shete Boka staat dus voor zeven inhammen. Er broeden ongeveer 3 verschillende soorten schildpadden in dit gebied. 

Het adembenemende geluid van Boka Tabla

 

Wanneer je het park binnenkomt, loop je een meter of honderd meter naar de zee. Al snel hoor je de golven tegen de rotsachtige oever neerstorten en wordt het alleen maar luider en luider. Eenmaal op het houten platform aangekomen, zie je links van je een kleine spleet. Ga naar binnen en begin naar beneden te klimmen. WEES VOORZICHTIG. De rotsen zijn glad en de grot heeft lage plafonds.

In de donkere ondergrondse grot van Boka Tabla zie je de enorme golven uit de monding van de grot binnenkomen en hoor je ze als ze tegen de muren storten.  Het geluid kan soms erg intimiderend zijn, maar het is zo’n surrealistische ervaring. Als je de branding een paar keer hebt zien rollen, kun je de weg teruggaan en langs de kalkstenen kliffen wandelen voor een prachtig uitzicht op de grillige, gevaarlijke noordkust.

Ga voorbereid naar Shete Boka

 

Zorg wel dat je genoeg zonnebrand en eventueel water meeneemt voor als je van plan bent lekker lang te blijven. Ook is het handig dat je schoenen aandoet. Dit kan erbij helpen dat u niet uitglijd en de vakantie afsluit met een flinke wond.

Dit gebied grenst aan het Christoffelpark dat meer dan 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland beslaat.

Uren: 09:00 uur – 17:00 uur elke dag

Toegangsprijs: 4,64 ANG (ongeveer €9) per persoon

Bezoek ook de andere stranden op Curacao

Lees ook deze blogs!

Laat hieronder uw reactie achter

14 + 2 =