Dushi Blog

Het leukste blog over Curaçao
Aanmelden nieuwsbrief

Stranden van Curaçao

Door de perfecte ligging in de zuidelijke Caraïbische zee heeft Curaçao prachtige stranden. Het water is er kristalhelder en het zand witter dan wit. Daarom leent Curaçao zich perfect voor een heerlijke strandvakantie. U kunt hier iedere dag een ander strand bezoeken en verstelt staan van opnieuw weer een prachtig strand. Er zijn namelijk wel rond de 40 stranden op Curaçao en dat is best veel als je denkt dat Curaçao maar 444 km² groot is en er maar 158 duizend mensen wonen.

Ieder Curaçaos strand is anders

Omdat ieder strand op Curaçao anders is en u waarschijnlijk niet genoeg tijd hebt om ze allemaal te bezoeken zullen we u helpen de keuze wat makkelijker te maken door van alle stranden wat informatie te geven. Sommige stranden zijn bijvoorbeeld gratis en andere weer niet. Op bijna alle stranden is het gebruik maken van ligbedjes tegen een kleine betaling. Vaak krijg je hier ook nog een flesje water of kop koffie voor terug. Ook geven we informatie over andere faciliteiten. Waar kun je bijvoorbeeld het beste naar toe als je wilt snorkelen met schildpadden? Of op welk strand zijn de beste restaurants om met je voeten in het zand te eten? Waar zijn de beste feestjes (happy hour)? We zullen het allemaal vertellen.

Onderwaterwereld

Curaçao staat wereldwijd bekend omdat je er geweldig mooi kunt snorkelen. Snorkelen op Curaçao is iets wat je gedaan moet hebben! Je komt hier de mooiste vissen tegen in alle kleuren van de regenboog en misschien zie je wel een Rog of een Schildpad. Ben je een beetje klaar met snorkelen en klaar voor de volgende stap namelijk het diepe in. Kun je op bijna alle stranden in Curaçao duiken. Overal vindt kleine duikscholen waar je de spullen kunt huren maar ook onder begeleiding kunt gaan duiken.

Kleine knip

Op Curaçao zijn de Kleine Knip (Playa Kenepa) en de Grote Knip (Kenepa Grandi). Dit zijn 2 prachtig laag liggende stranden die voor zowel

Kleine knip

toeristen als de lokale bevolking erg populair zijn. De Kleine Knip staat er bekend om een prachtige onderwaterwereld te hebben waar u soms zelfs een schildpad tegen kunt komen.

Grote knip

Naast de Kleine Knip (Playa Kenepa) vindt u de Grote Knip (Kenepa Grandi). Dit is één van de weinige stranden op Curaçao die nog gratis is. Dit zorgt ervoor dat 

er altijd wel toeristen of locals aanwezig zijn. Ook hier kun u heerlijk in het witte zand liggen en snorkelen voor de kust.

Cas Abou

Een weg waarvan u nooit had verwacht dat die uitkomt bij een prachtig strand lijdt u naar dit prachtige strand. Heerlijk wit zand en kristalhelder water zorgen ervoor dat u niet meer terug naar huis wilt. U kunt hier ook perfect snorkelen langs de rotsen en het koraal. Dit is een betaald strand.

Blue Bay

Als u door een prachtig golfpark bent gereden komt u uit op een sprookjesachtig strand. Blue Bay is één van de mooiste stranden van Curaçao met het witte zand en Caribisch blauw water. Het is perfect voor zonaanbidders en ook voor zwemmers. U kunt er heerlijk liggen op de ligstoelen onder een parasol voor de schaduw.

Porto Marie

Als u dacht dat zwemmen met varkens alleen kon bij de Maldiven kent Curaçao nog niet. Op dit prachtige strand ten westen van Willemstad kunt u ook zwemmen met varkentjes. De blauwe zee en de zandbodem nodigen uit tot zwemmen en water spelletjes. Ook vindt u hier goede duik- en snorkelmogelijkheden op het dubbele rif. Er is een duikwinkel, een goed restaurant en een bar. Er is een gratis badkamer en douchegelegenheid aanwezig.  Strandstoelen kunnen worden gehuurd.

Mambo Beach

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in feesten op het strand, ga dan naar het kunstmatige Mambo Beach.  Het staat ook wel bekend als Seaquarium Beach, ten oosten van Willemstad, voor

alles van wit zand, 

blauw water, dolfijnacademie, grote duikoperatie, een muziekpodium tot een winkelcentrum met gratis parkeren.

Pirates bay

Een heerlijke plek om een lekkere cocktail te drinken terwijl de muziek in uw oren klinkt. Dit strand biedt een prachtig strand waar de entree betaald is. Pirates Bay is tevens een populair trouwlocatie.

Cabana beach

Cabana Beach is het strand dat eigenlijk bij Mambo Beach hoort. Het ligt voor het prachtige Kontiki Beach Resort van Van der Valk. U kunt hier heerlijk loungen, dineren of een bedje huren.

Playa Kalki

Het door kalkstenen omringde strand ligt op het aller verste puntje van het eiland. Het is ook een populaire spot voor duikers omdat zij hier wel eens een walvis zien.

Wet & Wild

Voor wie opzoek is naar een vet feest is hier op de juiste plek. Op zondag is er vanaf 18 uur happy hour. Dit zorgt ervoor dat veel toeristen, stagiaires, lokale mensen en mariniers aan het feesten zijn op deze plek wat het super gezellig maakt.

Kokomo beach

Populair van de schommel foto. Hier kunt u in het water schommelen terwijl u over de prachtig blauwe oceaan heen kijkt.

Playa Lagun

Voor wie graag snorkelt is

 dit een prachtige plek. Voor iemand die bang is voor dieren wat minder want de naam zegt het al.. het strand zit vol met leguanen van klein tot groot. De dieren doen niks maar zien er voor sommige mensen toch eng uit. Op dit strand ziet u in het weekend in de ochtend de lokale kinderen zwemlessen.

Klein Curaçao

Dit strand kunt u eigenlijk niet missklein Curaçaoen als u op vakantie bent op curaçao. Het eiland ligt zo’n tien kilometer van het eiland af. Als u de heenreis met de boot hebt overleefd zonder ziek te worden kunt u hier gelijk beginnen met het spotten van schildpadden.

Laat hieronder uw reactie achter

11 + 5 =