Dushi Blog

Het leukste blog over Curaçao
Aanmelden nieuwsbrief

Bezoek de struisvogelboerderij van Curaçao

Een van de meest interessante tours die u kunt doen is de safaritour van de Curaçaose struisvogelboerderij. Dit is een zeer populaire plek waar ook veel Nederlanders heen gaan als zij op vakantie zijn op Curaçao. Hier kun je heel veel plezier maken maar je leert ook nog wat bij over de struisvogels en over het eiland.

De boerderij werd in 1995 geopend en werd in eerste instantie opgericht als een middel om struisvogeleieren, kuikens en vlees naar Zuid-Amerika te exporteren. Het is eigenlijk een van de grootste broedplaatsen voor struisvogels buiten Afrika. Al snel groeide de nieuwsgierigheid van de boerderij en begon men de boerderij toeristisch vriendelijk te maken door het aanbieden van rondleidingen, dineren en souvenirwinkeltjes.

U kunt hier op de Struisvogel Safari Tour die u rond de boerderij lijd in een safari voertuig om te leren over de Afrikaanse struisvogel en de Emoe. Hier komt u alle etappes in het leven van de struisvogel tegen. Zo leert u ook nog wat tijdens een leuke safari.

         Wist u dat struisvogels onintelligent zijn? In feite, hun geheugen duurt slechts ongeveer 8 minuten, dan is het volledig gereset! Het is eerlijk gezegd een wonder hoe ze niet uitgestorven zijn!

Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid een struisvogel te voeden en te rijden! Veel mensen doen wel het voeden maar niet het rijden. Let op dit is misschien je enige kans om het ooit te doen. Rijden op een struisvogel is wel een stuk moeilijker dan op een paard. Maar u wordt hier goed geholpen door de begeleiders die het iets stabieler maken.

Lees ook deze blogs!

Laat hieronder uw reactie achter

2 + 10 =